De sterke verhalen van Thor

2014 - 2018
Theatergroep Witte Raaf

Volg Thor op zijn ontdekkingsreis over het ontstaan van de wereld én over zichzelf.

“Hoi, ik ben Thor! Ik ben ontzettend sterk, ik beleef heel veel avonturen en ik heb een moker, dat is een soort hamer en ik ben een band. Ik ben de zanger, de gitarist en de drummer! De naam weet ik nog niet zeker, ik twijfel tussen de Torren of de Kevers, of zoiets in het Engels. En dan denk jij natuurlijk: ‘geweldig, ongelooflijk, wat een fantastische jongen, hoe doe je dat allemaal?’ Maar ja, zo ben ik nu eenmaal: perfect!

In De sterke verhalen van Thor beleeft Thor voor het eerst een écht avontuur. Maar dat blijkt een stuk lastiger dan hij dacht!
Zijn vader Odin is de heerser over alles: het mensenrijk, het reuzenrijk, het dwergenrijk en nog veel meer. Thor mag hem af en toe helpen de wereld te besturen vanuit de reusachtige wereldboom.
Hij wil het liefst alles zelf doen, maar mag dat nog niet. En hij mag ook geen muziek maken, dat noemt zijn vader langharige herrie.
Dan leert Thor Freya kennen, zijn nieuwe buurmeisje…

De sterke verhalen van Thor is gebaseerd op verhalen uit de Noorse mythologie.
Theatergroep Witte Raaf maakt grappige, ontroerende en leerzame combinaties van mythologie en muziek voor jong en oud. Zij wonnen eerder de prijs voor de beste jeugdvoorstelling op festival de Parade: Het Gouden Ei.

regie Rosa Peters muziek Freek den Hartogh spel Rosa Mee, Dorus van der Meer en Emile Zeldenrust kostuums Suzanne Eldering decor Ank Daamen beeld Suus van den Akker techniek Guido Hagen luisterboek Boele Weemhoff met dank aan Monique Smulders, Martijn van der Veen‚ Nadia van Vuuren